Modern Hayyatta Kul Olmak

/ / Seminer Notlarım
  1. NİYETİMİZ: Rahman’ın razı olduğu bir hayatı yaşayıp, bu dünyadan iman üzere göçmeyi başarmak!
  2. HEDEFİMİZ: Dünya da hayırlarda yarışıp Sabikunlar arasına girip, Hak Meclisine davet edilmek!
  3. YAŞAMA BİÇİMİMİZ: HZ. Aişe annemizin Peygamberimizi tanımladığı gibi, Yürüyen Kuran olabilmeyi başarmak!
  4. SEVDİKLERİMİZ: Rahman’ı sevenler ve Rahman’ın sev dedikleri!
  5. SEVMEDİKLERİMİZ: Rahman’a, Peygamberlerine, meleklerine, kitaplarına, İslam’a, müminlere düşman olanlar.
  6. BESLENME ŞEKLİMİZ: Rahman’ın izin verdiklerinden olmalı ve Peygamberimizin tavsiye ettiği şekilde, zamanda ve miktarda yenmeli, içilmeli.
  7. GİYİNİŞİMİZ: Rahman’ın ayetlerde emrettiği ve Peygamberimizin öğrettiği şekilde olmalı.
  8. SEYRETTİKLERİMİZ: Peygamber yaşasa O’nun la birlikte seyredebileceklerimiz.
  9. DİNLEDİKLERİMİZ: Peygamberle birlikte dinleyebileceklerimiz.
  10. ALIŞVERİŞLERİMİZ: Peygamberimizle gidebileceğimiz alışveriş merkezlerinden, alabileceğimiz markalar ve ürünler.
  11. ALIŞKANLIKLARIMIZ: “Peygamberin her gün mutlaka ne yapıyorsunuz?” diyecek olsa yapmaktan onur duyacaklarımız.
  12. UYKU DÜZENİMİZ: Yatsıdan sonra lüzumsuz vakit harcamadan yatmak ve imsak tan önce kalkarak gece neşesinden faydalanmak.
  13. MESLEĞİMİZ: Rahman’ın dinine en güzel ve en başarılı şekilde, harama bulaşmadan hizmet edebileceğimiz, severek yaptığımız ve bize en uygun branşı seçmek.
  14. AİLEMİZ: Her ferdi ile Rahman’ın rızasını kazanmayı hedefleyen göz aydınlığı eş ve çocuklarla, hayatın tüm zorluklarına birlikte direnmek.
  15. KOMŞULUK İLİŞKİLERİMİZ: Kötülüğümüzden emin olunması, insanlıkta örnek davranışlar sergilememiz.
  16. AKRABALIK İLİŞKİLERİMİZ: Kötü olsalar bile ilişkimizi kesmeden, Rahman’ın kurduğu bağı koparmamak.
  17. SOSYAL İŞİLKİLERİMİZ: Herkese hak ettiği kadar değer vererek, adil, seviyeli, saygın bir sosyal çevre oluşturmak.
  18. EĞLENME YÖNTEMİMİZ: Rahman’ın razı olduğu yerlerde ve izin verdiği şekillerde, harama bulaşmaksızın nefsimizin doğal ihtiyaçlarını gidermek.
  19. TATİL ANLAYIŞIMIZ: Her zamankinden farklı işler yaparak, farklı aktivitelere katılarak, harama bulaşmaksızın gönlümüzü ve bedenimizi dinlendirmek, beynimizi boşaltmak, ailemiz ve sevdiklerimizle mutlu vakit geçirmek.
  20. DÜĞÜNÜMÜZ: Peygamberi davet edebileceğimiz bir program ve ortamla dünya evine girmek.
  21. BAYRAMIMIZ: İbadet, ziyaret ve muhabbeti bir araya getirdiğimiz, israfa kaçmadan, alışveriş tuzağına düşmeden, her zaman gidilemeyen ve görülemeyenleri ziyaret edeceğimiz anlar.
  22. CENAZEMİZ: Her türlü taşkınlıktan, batıl uygulamadan uzak, sade bir törenle kardeşimizi mahşere uğurlamak.
  23. İLETİŞİM ŞEKLİMİZ: Cinsiyete göre farkı gözeten, kibar, yumuşak ve etkili.
  24. İNSANA BAKIŞIMIZ: İnsani değerler yönünden tüm insanlarla eşit haklara sahip olduğumuzun bilincinde, din kardeşlerimizle ise öz nefsimize kardeşimizi tercih edecek şekilde olmalı.
  25. HAYVANLARA BAKIŞIMIZ: Her birinin bir amaç üzere yaratılmış olduğunu bilerek, canımıza kastetmedikleri veya bir zarar görmediğimiz sürece öldürmeyerek, ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmetler yapmak.
  26. EŞYAYA BAKIŞIMIZ: Eşyanın hizmetine girmeden, eşyayı bize hizmet eder şekilde kullanmak.
  27. DÜNYAYA BAKIŞIMIZ: Doğumda ölüme yürüdüğümüz bir yol olarak görüp, yolda karşımıza çıkan cezbedici şeylere takılmadan, tüm nimetlerini en hayırlı şekilde kullanıp, bir yolcu bilinci ile ahiretin tarlası olan dünyayı ayağımızın altına almayı bilmek.
  28. AHİRETE BAKIŞIMIZ: Dünyada yaptıklarımızın hasadının yapılacağı bir yer olması nedeni ile hazırlanmamız gereken, ebedi bir hayata olabildiğince çok yatırım yapmaya çalışmak.
  29. ALLAH İNANCIMIZ: Bize şah damarından daha yakın olan, yaratan, yöneten, koruyan, rızıklandıran, öldürecek ve hesap soracak olan olduğunun bilinci ile yaşamak.
  30. PEYGAMBER İNANCIMIZ: Son seçilen Peygamber olan Hz. Muhammed’ i en güzel örnek insan seçmek ve O’nun gibi yaşamaya gayret etmek.
  31. DİN ANLAYIŞIMIZ: İslam dışındaki tüm dinlerin ve dünya görüşlerinin batıl olduğunu ve Rahman nazarında kabul görmeyeceğini bilmek. Diğer din sahiplerine baskı veya aşağılama yapmamakla birlikte, onlarla ortak bir noktada buluşmaya kalkıp, kendi dinimizden tavizler vermeye kalkmamak.
  32. EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ: Eğitimin anne karnında başladığı bilinci ile hareket edip, ilk olarak dinimizi öğrenmek, ardından da dinin emirlerini hafife almayan bir eğitim şekli ve programı ile çocukluktan itibaren kendimizi geliştirmek, yetiştirmek, bilgilenmek.
  33. ÇOCUĞA BAKIŞIMIZ: Rahman’ın anne babaya emanet ettiği, en güzel şekilde yetiştirilmesi gereken emanetler olduğunu bilmek.
  34. KADINA BAKIŞIMIZ: Rahman’ın erkeğe emanet ettiği, şefkatle muamele edilmesi gereken yol arkadaşları.
  35. ERKEKLERE BAKIŞIMIZ: Rahman’ın sorumlu yönetici tayin ettiği, sürüsünden sorumlu olan çobanlar, hakka davet ettikleri sürece itaat edilmesi gerekenler.
  36. YAŞLILARA BAKIŞIMIZ: Rahman’ın biz evlatlara, gelinlere, damatlara, torunlara emanet ettiği, ikinci çocukluk yaşayan, hürmete layık insanlar.
  37. TARİHE BAKIŞIMIZ: Lanet etmek veya göklere çıkarmak şeklindeki yanlışlardan kaçınarak, gerekli ibreti alıp, üzerimizde hakkı olanlara vefasızlık etmemek.
  38. BİLİME BAKIŞIMIZ: Allah’ın varlığını, kudretini, ilmini temel referans kabul ederek, dünyanın sırlarını keşfetmeye çalışmak ve insanlığın hayrına sunulmak üzere araştırmalar yapıp, güzel sonuçlardan eşit bir şekilde tüm insanlığı faydalandırmak.
  39. MEDYAYA BAKIŞIMIZ: Her türlü basın yayın yöntemini kullanarak İslam’a savaş açanlara karşı uyanık olup, Allah’ın fasık olarak niteledikleri haberler ile gündemimizi kirletmemek.
  40. MODAYA BAKIŞIMIZ: İnancımızın temel değerlerini yok sayan hiçbir tasarımcının tasarımlarına kapılmadan, ilahi çizgimizden ve Peygamberi stilimizden sapmayacak şekilde farkımızı ortaya koymak.Hazırlayan : Hatice Dilek Cengiz